top of page
Zoeken

Boerenprotest : Akkoord rond reeks dringende maatregelen binnen taskforce Agrovoeding

Bijgewerkt op: 11 mrt.Binnen de taskforce Agrovoeding is vrijdag een akkoord gesloten rond een reeks dringende maatregelen die een antwoord moeten bieden op de eisen van de landbouwers. Dat melden federaal minister van Landbouw David Clarinval, minister van Economie Pierre-Yves Dermagne en staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand in een gemeenschappelijk persbericht.Een van de maatregelen betreft het vastleggen van de prijzen via de ontwikkeling van indicatoren. Voor elke sector zullen er drempels worden vastgelegd. Indien het Prijzenobservatorium vaststelt dat een drempel wordt overschreden, zal het een waarschuwingsmechanisme activeren, waarna het ketenoverleg en/of de leden die deel uitmaken van de sectorakkoorden zullen samenkomen om adequate antwoorden te bieden. 


Daarnaast is de taskforce akkoord gegaan met een versterking van het verbod op verkopen met verlies en met het verhogen van de zichtbaarheid van Belgische producten door een ondersteuning van de promotie en de marketing van die producten. 


De taskforce met vertegenwoordigers van de landbouwers en van de distributiesector werd in het leven geroepen naar aanleiding van de boerenprotesten. Hij kwam drie weken geleden een eerste keer samen. Sindsdien gingen werkgroepen rond specifieke domeinen aan de slag.

14 weergaven

Comments


bottom of page