top of page
Zoeken

Verkiezingen 2024 : Gemeenschappelijke Kamerlijst MR en Open VLD in Brussel - Alexia Bertrand op vierde plaatsMR en Open VLD dienen voor de verkiezingen van 9 juni in Brussel een gezamenlijke lijst in voor de Kamer. Federaal staatssecretaris Alexia Bertrand (Open VLD) staat daarbij op de vierde plaats, gewezen PVDA-lid Youssef Handichi (MR) staat op plaats drie en Michel De Maegd (MR) op plek twee. Dat heeft lijsttrekker Valérie Glatigny (MR) woensdag bekendgemaakt.

De Franstalige en Nederlandstalige liberalen trekken dus met een gemeenschappelijke Kamerlijst naar de kiezer in Brussel. De bekendmaking gebeurde woensdag op de Grote Markt in Brussel. Dat gebeurde niet alleen in aanwezigheid van partijvoorzitters Georges-Louis Bouches (MR) en Tom Ongena (Open VLD) maar ook van premier Alexander De Croo. 


De twee partijen hebben naar eigen zeggen de afgelopen maanden gewerkt aan een "gemeenschappelijk programmatisch platform". 


Twee andere Open VLD-kandidaten zullen op een later tijdstip bekendgemaakt worden. 


"We moeten Brussel zijn plaats aan de politieke tafel teruggeven. Als we een sterk land willen, hebben we een sterk Brussel nodig", zo zei De Croo.


De liberalen willen niet alleen op federaal vlak samen naar de kiezer trekken. Ook voor de Brusselse regering bundelen de liberale partijen de krachten, zo liet lijsttrekker David Leisterh verstaan.


53 weergaven

Comments


bottom of page