top of page
Zoeken

Verkiezingen 2024 : Burgemeester Cerexhe in zee met liberalen van Alexia Bertrand in Sint-Pieters-Woluwe

Bijgewerkt op: 16 feb.
Koerswending in het politiek bestel van de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Burgemeester Benoît Cerexhe (Les Engagés) gaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober met zijn Lijst van de Burgemeester (LB1150) in zee met de liberalen van Open MR. Cerexhe ambieert als lijsttrekker opnieuw een verlenging van zijn mandaat en staatssecretaris voor Begroting voor Open VLD Alexia Bertrand staat op de tweede plaats. Dat meldt het kabinet van de burgemeester zaterdag in een persbericht.

De lijst van Franstalige en Nederlandstalige liberalen zit momenteel in de oppositie. Cerexhe bestuurt de gemeente in het oosten van Brussel nu in coalitie met Ecolo-Groen en Défi pour Woluwe1150.


Cerexhes Lijst van de Burgemeester en Open MR willen naar eigen zeggen met de aankondiging van hun samenwerking duidelijkheid scheppen en transparantie bieden naar de kiezer toe. Vertegenwoordigers van beide formaties sleutelden de voorbije maanden aan de samenwerking.


Cerexhe is sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 burgemeester. Voorheen was hij voor het toenmalige cdH, het huidige Les Engagés, minister in de Brusselse regering. Alexia Bertrand zetelt momenteel in de gemeenteraad.

10 weergaven

Comments


bottom of page